• +387 (0)55 208 085
  • office@dirgbn.com
  • Karađorđeva ulica 33, Bijeljina
  • +387 (0)55 208 085
  • office@dirgbn.com
  • Karađorđeva ulica 33, Bijeljina

PARKING KARTE

image

Parking karte možete kupiti na kioscima i ostalim prodajnim mjestima na kojima je istaknuto obavještenje o njihovoj prodaji.

– Na karti uočljivo precrtajte hemijskom olovkom godinu, mjesec i dan u kojem koristite parking mjesto, kao i sat i minut u kome je parkiranje započeto.

– Kartu stavite sa unutrašnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla tako da obilježeni podaci budu uočljivi.

 

SMS

image

Pošaljite SMS poruku sa registarskim brojem tablica automobila, bez razmaka i drugih specijalnih znakova (npr. A12K345). Poruku možete poslati sa mreže mobilne telefonije preko mobilnih operatera  m:tel, HT Eronet i BH Telecom. Zavisno od zone u kojoj se nalazite ili vremena koje želite da provedete na parkiralištu, poruku pošaljite na jedan od sledećih brojeva:

083 5501 – CRVENA zona, cijena parkiranja za jedan sat iznosi 1,00 KM.
083 5502 – PLAVA zona, cijena parkiranja za jedan sat iznosi 0,50 KM.

Slanjem SMS poruke na jedan od ova dva broja plaćate jedan sat parkiranja. Vrijeme parkiranja nije ograničeno. Nakon isteka maksimalno predviđenog vremena za parkiranje dužni ste da ponovo pošaljete poruku na isti broj telefona ili da napustite parking mjesto

083 5503 – PLAVA zona, za dnevnu parking-kartu – cijena parkiranja iznosi 2,00 KM.

Slanjem SMS poruke na broj predviđen za dnevnu kartu, kupujete kartu koja važi cijeli dan u plavoj zoni, dok u crvenoj zoni ne postoji mogućnost kupovine dnevne karte.

Po slanju ispravne poruke dobićete povratno obavještenje o uspješno izvršenoj uplati putem SMS poruke u kojoj se nalazi posebno generisani broj karte za unijetu registarsku oznaku vozila, zona, kao i vrijeme do kada uplaćeni parking važi. Ova poruka služi Vam kao zvanična potvrda da je parkiranje za naznačeno vozilo i naznačeni period uspješno plaćeno. Nekoliko minuta prije isteka uplaćenog vremena dobićete poruku koja vas podsjeća da ističe vrijeme parkiranja za unijeti registarski broj i zonu, kako bi mogli produžiti parking ili blagovremeno ukloniti vozilo. Ukoliko sadržaj poruke nije poslat u potrebnoj formi, sistem šalje povratnu poruku sa obavještenjem o grešci i morate ponoviti postupak slanjem ispravne poruke. Ako sistem iz bilo kog razloga nije u funkciji, nakon slanja poruke, povratnim SMS-om dobijate tu informaciju i obavezni ste da plaćanje usluge izvršite kupovinom parking-karte.

MJESEČNE KARTE

image

Univerzalna mjesečna parking karta (koja važi i u crvenoj i u plavoj zoni) iznosi 60,00 KM (za pravna i fizička lica).

Mjesečna parking karta za plavu zonu iznosi 40,00 KM (za pravna i fizička lica).

Rezervisano parking mjesto za mjesec dana iznosi 200,00 KM (za pravna lica).

Povlaštene parking karta za stanare po cijeni od 10,00 KM mjesečno, (stanari – fizička lica koja imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja i vozilo u ličnoj svojini, a nemaju drugih prostora za parkiranje, ostvaruju pravo na povlaštenu parking kartu).

Mjesečne karte se izdaju se na blagajni JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ u Karađorđevoj ulici broj 4 („zgrada urbanizma“).