• +387 (0)55 208 085
  • office@dirgbn.com
  • Карађорђева улица 33, Бијељина
  • +387 (0)55 208 085
  • office@dirgbn.com
  • Карађорђева улица 33, Бијељина

ПАРКИНГ КАРТЕ

image

Паркинг карте можете купити на киосцима и осталим продајним мјестима на којима је истакнуто обавјештење о њиховој продаји.

– На карти уочљиво прецртајте хемијском оловком годину, мјесец и дан у којем користите паркинг мјесто, као и сат и минут у коме је паркирање започето.

– Карту ставите са унутрашње стране предњег вјетробранског стакла тако да обиљежени подаци буду уочљиви.

 

SMS

image

Пошаљите SMS поруку са регистарским бројем таблица аутомобила, без размака и других специјалних знакова (нпр. А12К345). Поруку можете послати са мреже мобилне телефоније преко мобилних оператера  m:tel, HT Eronet и BH Telecom. Зависно од зоне у којој се налазите или времена које желите да проведете на паркиралишту, поруку пошаљите на један од следећих бројева:

083 5501 – ЦРВЕНА зона, цијена паркирања за један сат износи 1,00 КМ.
083 5502 – ПЛАВА зона, цијена паркирања за један сат износи 0,50 КМ.

Слањем SMS поруке на један од ова два броја плаћате један сат паркирања. Вријеме паркирања није ограничено. Након истека максимално предвиђеног времена за паркирање дужни сте да поново пошаљете поруку на исти број телефона или да напустите паркинг мјесто

083 5503 – ПЛАВА зона, за дневну паркинг-карту – цијена паркирања износи 2,00 КМ.

Слањем SMS поруке на број предвиђен за дневну карту, купујетe карту која важи цијели дан у плавој зони, док у црвеној зони не постоји могућност куповине дневне карте.

По слању исправне поруке добићете повратно обавјештење о успјешно извршеној уплати путем SMS поруке у којој се налази посебно генерисани број карте за унијету регистарску ознаку возила, зона, као и вријеме до када уплаћени паркинг важи. Ова порука служи Вам као званична потврда да је паркирање за назначено возило и назначени период успјешно плаћено. Неколико минута прије истека уплаћеног времена добићете поруку која вас подсјећа да истиче вријеме паркирања за унијети регистарски број и зону, како би могли продужити паркинг или благовремено уклонити возило. Уколико садржај поруке није послат у потребној форми, систем шаље повратну поруку са обавјештењем о грешци и морате поновити поступак слањем исправне поруке. Ако систем из било ког разлога није у функцији, након слања поруке, повратним SMS-ом добијате ту информацију и обавезни сте да плаћање услуге извршите куповином паркинг-карте.

МЈЕСЕЧНЕ КАРТЕ

image

Универзална мјесечна паркинг карта (која важи и у црвеној и у плавој зони) износи 60,00 КМ (за правна и физичка лица).

Мјесечна паркинг карта за плаву зону износи 40,00 КМ (за правна и физичка лица).

Резервисано паркинг мјесто за мјесец дана износи 200,00 КМ (за правна лица).

Повлаштене паркинг карта за станаре по цијени од 10,00 КМ мјесечно, (станари – физичка лица која имају пребивалиште у зони наплате паркирања и возило у личној својини, а немају других простора за паркирање, остварују право на повлаштену паркинг карту).

Мјесечне карте се издају се на благајни ЈП „Дирекција за изградњу и развој града“ у Карађорђевој улици број 4 („зграда урбанизма“).